20
Nov

2η Διεθνική Συνάντηση, Κρότωνας Νοε 18

Το διάστημα από 14 έως 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στον Κρότωνα της Ιταλίας, η δεύτερη διεθνική συνάντηση του σχεδίου (284_1-TPM-00002) στην οποία το σχολείο μας, εκπροσώπησαν ο Διευθυντής του Ιωάννης Νικήτας και ο συντονιστής του προγράμματος Δημήτριος Αντωνόγλου.

Το υλικό της συνάντησης βρίσκεται στο twinspace στη διεύθυνση

https://twinspace.etwinning.net/50561/pages/page/293803

H θεματολογία της συνάντησης, αφορούσε στο σχεδιασμό και τη χρήση μεθόδων και εργαλείων για τη λήψη ανατροφοδότησης από μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας.

H συντονίστρια του σχεδίου κυρία Hanna Skowronska, με ενθουσιασμό μετέφερε πολύτιμες γνώσεις από το σεμινάριο που παρακολούθησε στο Λονδίνο με τον καθηγητή Hattie (τίτλος “what the best schools need to know”). Μίλησε για τον ακριβή τρόπο που πρέπει να γίνεται η συλλογή δεδομένων αξιολόγησης της διδασκαλίας προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και έδωσε μεγάλη έμφαση στον τρόπο που τα σχολεία καλλιεργούν κουλτούρα συλλογής τέτοιων δεδομένων,  και πως μπορεί να ενταχθεί αυτό σε ένα σχέδιο ανάπτυξης σχολικής μονάδας.

Τα σχολεία παρουσίασαν τις δικές τους μεθόδους συλλογής τέτοιων δεδομένων. Το δικό μας σχολείο μίλησε για τις προκλήσεις συλλογής δεδομένων ανατροφοδότησης από μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικά από αυτούς που έχουν περιορισμένες δυνατότητες λεκτικής επικοινωνίας.

Οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν μαθήματα τα οποία διεξήγαγαν οι συνάδελφοι του ιταλικού σχολείου

Τα μαθήματα συμπεριελάμβαναν ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, γραφιστική, φωτογραφία και μαθηματικά. Οι ομάδες των εκπαιδευτικών κράτησαν σημειώσεις και παρείχαν ανατροφοδότηση στους Ιταλούς συναδέλφους τους για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Βίντεο από την παραμονή της ομάδας εκπαιδευτικών και μαθητών στον Κρότωνα

https://vimeo.com/302728904

Βίντεο από την παραμονή των Γάλλων μαθητών στον Κρότωνα

https://www.youtube.com/watch?v=FpGCjlh-aJs&feature=youtu.be