25
Oct

Γερμανία

Σχετικά με το σχολείο της Γερμανίας

Το σχολείο “Mercator Berufskolleh” είναι επαγγελματικό κολλέγιο το οποίο εκπαιδεύει τους μαθητές σε επαγγελματικές και γενικές γνώσεις και τους προετοιμάζει για επιτυχή εμπορικά  και εποπτευόμενα περιβάλλοντα εργασίας.

Το όνομα του σχολείου αναφέρετε σε έναν διάσημο πολίτη του τόπου μας, που λειτουργεί σαν πρότυπο για τους μαθητές μας.

Οι μαθητές μας παρακολουθούν μερικής  ή πλήρους φοίτησης.

Στην μερικής εκπαίδευσης φοίτηση οι μαθητές μας συνεργάζονται και αποκτούν πρακτική σε επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα παρακολουθούν θεωρητικά μαθήματα.

Οι μαθητές που παρακολουθούν το πλήρους φοίτησης πρόγραμμα προετοιμάζονται τόσο για το πανεπιστήμιο όσο και για επαγγελματικές σχολές.

Στο σχολείο φοιτούν 2350 σπουδαστές  ηλικίας από 16-21 χρονών. Εργάζονται 125 εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου οι περισσότεροι και λίγοι μερικής απασχόλησης.

Το μερικής απασχόλησης συστεγαζόμενο επαγγελματικό τμήμα φιλοξενεί 1450 σπουδαστές οι οποίοι παρακολουθού διάφορα τμήματα όπως τραπεζικοί, επιχειρηματίες,ασφαλιστές, λογιστές, μεταφορείς καθώς και τμήματα υγείας.

Είναι ένα σχολείο που συνεργάζεται τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και με τους γονείς και προσπαθεί να εφοδιάσει τους μαθητές τόσο με γνώσεις και πρακτική όσο και ηθικές αξίες.

Υλοποιούν πολλά ευρωπαικά προγράμματα  comenius. Ανάμεσα στα προγράμματα που υλοποιούν έχουν και συμμετοχή στο μεγαλύτερο  φιλανθρωπικό Basar για παιδιά στα χωριά SOS και χρηματοδοτούν με πάνω από 20.000.000 ευρώ αυτά τα χωριά.