EEEEK Χίου

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου

Αρχική > Τα νέα μας > Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου στο 1ο Θεματικό Φεστιβάλ κατά του Σχολικού Εκφοβισμού από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ
Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου στο 1ο Θεματικό Φεστιβάλ κατά του Σχολικού Εκφοβισμού από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ

   Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς το 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Η διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε από τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου με τίτλο «Θες να παίξουμε; ?όμως, όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι?».
   Το σχολείο μας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου, πραγματοποίησε διάφορες δράσεις στα πλαίσια της εβδομάδας εκδηλώσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού (6-10 Μαρτίου 2017). Μέσα από αυτές τις δράσεις γεννήθηκε το τραγούδι «Διαφορετικοί», σε στίχους Ασπασίας Τσαγκάτου και Δέσποινας Ουζουνίδου και μουσική Ασπασίας Τσαγκάτου, ένα τραγούδι που ξεπερνάει τις προκαταλήψεις για τη διαφορετικότητα και τονίζει ότι όλοι είμαστε ίσοι και «η δύναμη είναι στην καρδιά».
   Μετά από πρόσκληση της κας Άννας Παπαδημητρίου, διοργανώτριας του Μουσικού Φεστιβάλ από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, πήραμε μέρος στο φεστιβάλ ως μη διαγωνιζόμενο τραγούδι.
   Η αποστολή μας αποτελούνταν από δύο μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου, την Μαρία Παπαδοπούλου και τον Νίκο Κόρμαλο, καθώς και μια μαθήτρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, την Ιφιγένεια Μητσάνη, στα πλαίσια της ενσωμάτωσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
   Το τραγούδι μας ταξίδεψε έξω από τα όρια της Χίου, παρουσιάστηκε ζωντανά στο φεστιβάλ και η ερμηνεία των παιδιών άγγιξε, ευαισθητοποίησε και συγκίνησε κοινό και κριτική επιτροπή. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ μας ενημέρωσαν ότι το τραγούδι μας θα συμπεριληφθεί στο CD που θα κυκλοφορήσει με τα τραγούδια που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ.
   Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας, που με την ερμηνεία τους και την παρουσία τους απογείωσαν το τραγούδι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου κο Γιάννη Νικήτα και στο Σύλλογο Διδασκόντων για τη στήριξή και τη βοήθειά τους όποτε τους ζητήθηκε.
   Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Άννα Παπαδημητρίου για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσε να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία. Επίσης, ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης της αποστολής και την Ακτοπλοϊκή Εταιρεία «Blue Star Ferries» για την προσφερόμενη έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
   Για να δείτε και να ακούσετε το τραγούδι του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου πηγαίνετε στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=fD_J3Oo9obU
   Για να δείτε τα αποτελέσματα διαγωνισμού πηγαίνετε στο σύνδεσμο: http://e-agyra.gr/index.php?route=blog/post&post_id=150

   Ασπασία Τσαγκάτου, ΠΕ16
   Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου

back to top