EEEEK Χίου

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου

Αρχική > Τα νέα μας
Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

1ο Βραβείο σε μαθητή του ΕΕΕΕΚ Χίου στο Μαθητικό Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας με θέμα «Η Ευρώπη απ’ την αρπαγή της μέχρι σήμερα»

 

   Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τους πρεσβευτές (Ambassadors) του προγράμματος Teachers for Europe του Βορείου Αιγαίου και του προγράμματος Europe Direct - Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, διοργάνωσε Μαθητικό Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας (ζωγραφικής, σκίτσου, κόμικ) με θέμα «Η Ευρώπη απ’ την αρπαγή της μέχρι σήμερα».

   Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Χίου συμμετείχε στο διαγωνισμό με 3 έργα ζωγραφικής. Ο μαθητής Φραγκάκης Νίκος έλαβε το 1ο Βραβείο για τα γυμνάσια, ενώ έπαινο έλαβαν τα έργα των μαθητών Νταή Γιαννάκ και Κοντογιάννη Αγγελικής. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν βλέποντας έργα τέχνης και αγγεία, που απεικονίζουν το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης.

   Τα έργα των παιδιών:

Fragkakis-painting 
Φραγκάκης Νίκος
 Ntai-painting
Νταή Γιαννάκ
Kontogianni-painting 
Κοντογιάννη Αγγελική

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου στο 1ο Θεματικό Φεστιβάλ κατά του Σχολικού Εκφοβισμού από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ

   Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς το 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Η διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε από τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου με τίτλο «Θες να παίξουμε; …όμως, όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι…».
   Το σχολείο μας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου, πραγματοποίησε διάφορες δράσεις στα πλαίσια της εβδομάδας εκδηλώσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού (6-10 Μαρτίου 2017). Μέσα από αυτές τις δράσεις γεννήθηκε το τραγούδι «Διαφορετικοί», σε στίχους Ασπασίας Τσαγκάτου και Δέσποινας Ουζουνίδου και μουσική Ασπασίας Τσαγκάτου, ένα τραγούδι που ξεπερνάει τις προκαταλήψεις για τη διαφορετικότητα και τονίζει ότι όλοι είμαστε ίσοι και «η δύναμη είναι στην καρδιά».
   Μετά από πρόσκληση της κας Άννας Παπαδημητρίου, διοργανώτριας του Μουσικού Φεστιβάλ από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, πήραμε μέρος στο φεστιβάλ ως μη διαγωνιζόμενο τραγούδι.
   Η αποστολή μας αποτελούνταν από δύο μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου, την Μαρία Παπαδοπούλου και τον Νίκο Κόρμαλο, καθώς και μια μαθήτρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, την Ιφιγένεια Μητσάνη, στα πλαίσια της ενσωμάτωσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
   Το τραγούδι μας ταξίδεψε έξω από τα όρια της Χίου, παρουσιάστηκε ζωντανά στο φεστιβάλ και η ερμηνεία των παιδιών άγγιξε, ευαισθητοποίησε και συγκίνησε κοινό και κριτική επιτροπή. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ μας ενημέρωσαν ότι το τραγούδι μας θα συμπεριληφθεί στο CD που θα κυκλοφορήσει με τα τραγούδια που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ.
   Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας, που με την ερμηνεία τους και την παρουσία τους απογείωσαν το τραγούδι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου κο Γιάννη Νικήτα και στο Σύλλογο Διδασκόντων για τη στήριξή και τη βοήθειά τους όποτε τους ζητήθηκε.
   Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Άννα Παπαδημητρίου για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσε να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία. Επίσης, ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης της αποστολής και την Ακτοπλοϊκή Εταιρεία «Blue Star Ferries» για την προσφερόμενη έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
   Για να δείτε και να ακούσετε το τραγούδι του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου πηγαίνετε στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=fD_J3Oo9obU
   Για να δείτε τα αποτελέσματα διαγωνισμού πηγαίνετε στο σύνδεσμο: http://e-agyra.gr/index.php?route=blog/post&post_id=150

   Ασπασία Τσαγκάτου, ΠΕ16
   Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου

9η Έκθεση δημιουργιών των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου

9th exhibition 2017

   Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης δημιουργιών των μαθητών του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Χίου, στο περίπτερο απέναντι από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

   Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από 16 έως 25 Μαΐου και ώρες 9:00 με 13:00.

   Σας περιμένουμε!

   Ο Διευθυντής του Σχολείου,
   Γιάννης Νικήτας

Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Αυτισμός και οικογένεια»

Αυτισμός και οικογένεια (πρόσκληση)

   Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Αυτισμός και οικογένεια» στις 6 και 7 Μαΐου 2017. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται ημερίδα με θέμα «Αυτισμός και Οικογένεια: Καλές πρακτικές υποστήριξης και ενδυνάμωσης», η οποία απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες και θεραπευτές που ασχολούνται με την εκπαίδευση και υποστήριξη παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και τις οικογένειές τους. Επίσης, θα υλοποιηθούν σεμινάρια εκπαίδευσης θεραπευτών και εκπαιδευτικών (με θέμα «Όραση και Αυτισμός»), αλλά και των γονέων των μαθητών του σχολείου μας (με θέμα «Εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας: Αναζητώντας δρόμους για την ευδαιμονία»). Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου – Erasmus + «Ενσωμάτωση: Η συμπερίληψη απαιτεί επάρκεια» και υποστηρίζεται από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας.

Πρόγραμμα διημέρου εκδηλώσεων από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου, με θέμα: «Αυτισμός και Οικογένεια»

Σάββατο 6 Μαΐου
Ώρα: 9:00-16:00
Χώρος: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου
Σεμινάριο «ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟΣ»
- Ομιλητής: κος Βασίλης Κόκοτας, BSc, Doptom Clinical Associate OEPF/COVD/NORA
- για επαγγελματίες (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, οφθαλμίατρους, ψυχολόγους κ.α.)
Ώρα: 18:00–21:00
Χώρος: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, Αίθουσα Συνεδρίων
Ημερίδα με θέμα «Αυτισμός και Οικογένεια: Καλές πρακτικές υποστήριξης και Ενδυνάμωσης»
- Ομιλητές: κος Στέργιος Νότας, Κλινικός Ψυχολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Θ.Μ.Α. Νος/μείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και Dr. Βασίλης Κόκοτας, Κλινικός Οπτομέτρης, BSc, DOptom, Clinical Associate OEPF/COVD/NORA
Κυριακή 7 Μαΐου
Ώρα: 09:15-11:15
Χώρος: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου
Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας: Αναζητώντας δρόμους για την ευδαιμονία»
- Εισηγήτρια: Μερτίκα Αντιγόνη, Ph.D., Κλινική Ψυχολόγος, συνεργάτης Ε.Θ.Μ.Α., Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού»
- για γονείς
Ώρα: 9:00-16:00
Χώρος: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου
Σεμινάριο «ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟΣ»
- Ομιλητής: κος Βασίλης Κόκοτα
- για επαγγελματίες (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, οφθαλμίατρους, ψυχολόγους κ.α.)

 

Αυτισμός και οικογένεια (αφίσα)